Nieuwsarchief

maart 2019

Overal eierdopjes bij de Historische Vereniging

Op zaterdag 30 maart was bij de Historische Vereniging voor de eerste keer een tentoonstelling te zien van eierdopjes. Het betreft een indrukwekkende verzameling van Marian Boers uit Barendrecht.

Lees meer...

Nieuwe kapsalon op Doormanplein

Aan Doormanplein opent zaterdag 30 maart kapsalon Hairstylist Jaylin. Het pand Doormanplein 4 is bij oudere Barendrechters bekend als het winkelpand van bakker Mooijaart.

Lees meer...

Barendrechtse musici met voorjaarsconcert in Dorpskerk

Op zondag 7 april zal er weer een concert van Stichting Barendrecht Klassiek plaatsvinden. Het wordt een echt voorjaarsconcert, dat wordt uitgevoerd door twee Barendrechtse musici.

Karin Hoenselaar (sopraan) en Yolande van den Berg (piano) brengen een programma brengen met als titel: “Meine Liebe ist grün”.
Zij zullen liederen van Johannes Brahms, Robert Schumann, Alban Berg, Reynaldo Hahn en Roger Quilter ten gehore brengen, waarbij alles draait om liefde en natuur.

Lees meer...

Stekkendag in kerktuin op zaterdag 13 april

De winter heeft plaats gemaakt voor de lente. Het nieuwe tuinseizoen is aangebroken. De kerktuin achter de Dorpskerk opent zaterdag 13 april van 10.00 tot 12.00 uur de poort met de traditionele stekkendag. Stekjes van tuin- en kamerplanten worden dan voor vriendelijke prijsjes te koop aangeboden. De opbrengst is bestemd voor de verdere verfraaiing van de tuin.

Lees meer...

Expositie eierdopjes bij de Historische Vereniging Barendrecht

Op zaterdag 30 maart en zaterdag 13 april is er bij de Historische Vereniging een tentoonstelling ingericht van eierdopjes. Het betreft een indrukwekkende verzameling van Marian Boers uit Barendrecht.

Lees meer...

De 34ste Barendrechtse Kunstmarkt bijna vol

Het oude dorpscentrum van Barendrecht zal op zaterdag 15 juni weer het decor van de bekende kunstmarkt zijn. Sinds drie jaar is deze plek dè locatie waar iedereen zich thuis voelt.
De Barendrechtse Kunstmarkt, die dit jaar voor de 34ste keer wordt georganiseerd, sluit naadloos aan bij de historische sfeer in het centrum.

Lees meer...

Stem op mooiere verlichting van Oude Dorpskern Barendrecht

Leden van de Rabobank kunnen via de Clubkas Campagne kunnen meehelpen aan een betere verlichting van het Doormanplein en omgeving. Ze kunnen dat doen door te stemmen op de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Dit is één van de doelen waar bij de actie op gestemd kan worden.

Lees meer...

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Vonk

Op vrijdag 15 maart is Wim Vonk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving deze Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Jan van Belzen. Dit gebeurde in de Dorpskerk, waar Vonk tot zijn verrassing vrienden, relaties en de burgemeester aantrof.
Vonk ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange, vrijwillige inzet voor onder andere BVV Barendrecht, de businessclub BVV Barendrecht en de stichting Vrienden van de Dorpskerk. In 2018 ontving hij hiervoor al een gemeentelijke Waarderingsspeld.

Lees meer...

Paasbrunch voor alleenstaanden en echtparen

Stichting Samen Op Pad Barendrecht houdt woensdag 17 april een Paasbrunch in de Ontmoeting, de zaal van de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 146 (bij de Watertoren). In vorige jaren werd deze brunch gehouden in het Dienstencentrum.

Lees meer...

Nieuwe single van Van Bezemwijk

De Barendrechtse/Rotterdamse nederpop- en kleinkunstformatie Van Bezemwijk komt vrijdag 15 maart met een nieuwe single: ‘Sterre’. Van Bezemwijk trad enkele malen op tijdens het ZomerFeest en de Kunstmarkt.
‘Sterre’ is het eerste nieuwe werk van de band sinds de EP ‘Overal’, die in maart 2017 uitkwam. “Alles wat Van Bezemwijk zo’n herkenbaar geluid geeft, is te horen in deze nieuwe single”, belooft de band.

Lees meer...

Koopavond bij de Snuffelmark

Op woensdagavond 20 maart is de Snuffelmarkt geopend van 18.30 uur tot 20.30 uur. Ook nu zijn er weer diverse acties: alle kleding, vazen, bloempotten, DVD’s en boeken met gele sticker zijn te koop voor de helft van de prijs. Bovendien zijn alle LP’s gratis. Deze acties gelden alleen op 20 maart.

Lees meer...

Steun ZomerFeest via Rabobank Clubkas Campagne

Leden van de Rabobank kunnen via de Clubkas Campagne het Zomer- en WinterFeest steunen. De Stichting Evenementen Dorpskern Oud-Barendrecht (SEDOB) is één van de doelen waar bij de actie op gestemd kan worden.

Lees meer...

Wethouder Roopram houdt spreekuur

Wethouder Reshma Roopram houdt op vrijdag 15 maart haar tweede spreekuur in ’t Ouwe Durp aan de Dorpsstraat 156. Roopram heeft als wijkwethouder de Oude Dorpskern en omliggende wijken in haar portefeuille.

Lees meer...

Klassieke auto’s op ZomerFeest

De organisatie van het ZomerFeest is begonnen met het samenstellen van het programma. Dit jaar wordt het feest gehouden op zaterdag 29 juni.

In de Dorpsstraat is deze keer ruimte voor het tentoonstellen van klassieke auto’s. De organisatie zou daarom graag in contact komen met Barendrechters die aan deze dag willen deelnemen met hun collectie of hun club. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar pr@sedob.nl.

Lees meer...

Stoppen Afval Loont dupeert Dorpskerk

Het stoppen van Afval Loont dupeert de Dorpskerk voor zo’n 2000 euro per jaar. Dit stelt het bestuur van de kerk naar aanleiding van het besluit van de gemeente Barendrecht om afval op een andere manier te gaan scheiden. De kerk heeft hiervan ‘met verbijstering kennis genomen’.

Lees meer...

De Posttrein wordt woonhuis

De vroegere modelbouwwinkel De Posttrein aan de Dorpsstraat heeft een nieuwe eigenaar. Het pand wordt omgebouwd tot woonhuis.

Lees meer...