Nieuwsarchief

april 2018

Rabobank Clubkas Campagne levert geld op voor Watertoren

De Rabobank Clubkas Campagne heeft de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht een cheque van maar liefst 514,15 euro opgeleverd.

Lees meer...

Koningsdag in de Oude Dorpskern

Op Koningsdag, vrijdag 27 april, is er weer veel te doen in de Oude Dorpskern van Barendrecht.
Het programma start om 9.00 uur officieel met de aubade in de Dorpskerk.

Lees meer...

Expositie over Kees Hoek verlengd

De expositie Cornelis Dirk van der Hoek bij de Historische Vereniging Barendrecht trok zaterdag veel bezoekers.

Eigenlijk zou de tentoonstelling maar één dag te zien zijn. Maar hij is nu met een week verlengd.

Lees meer...

Talent laat van zich horen bij Barendrecht Klassiek

Stichting Barendrecht Klassiek houdt elk jaar een open podium in de Dorpskerk. Ook dit jaar waren er weer voldoende aanmeldingen om een hele dag mee te vullen. 

Lees meer...

Veelzijdig beeld van Kees Hoek

Kees Hoek was een veelzijdig man. Naast koster was hij ook kleermaker, organist, lid van de fanfare en historisch onderzoeker. De Historische Vereniging Barendrecht toonde zaterdag 14 april tijdens een ééndaagse tentoonstelling de foto’s en documenten die van Cornelis Dirk van den Hoek (zijn volledige naam) bewaard zijn gebleven.

Lees meer...

Boekenbeurs en uitverkoop bij Snuffelmarkt

Zoals elke derde woensdag van de maand is de Snuffelmarkt op 18 april geopend van 19.00 tot 21.00 uur. Er wordt dan een speciale Boekenbeurs gehouden waarbij alle boeken worden aangeboden voor de helft van de prijs.

Op zaterdag 21 april houdt de Snuffelmarkt een extra uitverkoop, dan zijn alle artikelen in de Snuffelmarkt te koop voor de halve prijs.

Lees meer...

Koster Jan van den Oever gaat met pensioen

Wie op zondagochtend goed oplet, kan na 6 mei horen dat de klok van de Dorpskerk anders klinkt. Want na 15 jaar is het niet meer Jan van den Oever die het touw van de klok hanteert. Hij heeft in de loop van de jaren geleerd om een eigen ritme aan te houden bij het luiden, vertelt hij.

.

Lees meer...

Tentoonstelling over Kees Hoek

Bij de Historische Vereniging Barendrecht is zaterdag 14 april een tentoonstelling te zien over de bijna legendarische Barendrechter Kees Hoek.

Lees meer...

Een hele dag muziek in de Dorpskerk

Op zaterdag 14 april is er alweer voor de zevende keer het Open Podium, georganiseerd door de Stichting Barendrecht Klassiek in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk. 

Lees meer...