Nieuwsarchief

december 2018

Harmonievereniging Barendrecht actief op WinterFeest en Kerstavond

Het AspirantenOrkest en jongerenorkest B’tween had een succesvol optreden op 14 december bij het BijzonderKerstFeest met de leden van Bijzonder MuziekWerk van de vereniging met als gasten de Kalagio singers. Het BijzonderKerstFeest werd gehouden in de Dorpskerk als onderdeel van het WinterFeest.

Lees meer...

Gezellig druk tijdens WinterFeest-kerstmarkt bij de Historische Vereniging Barendrecht

Tijdens het WinterFeest op zaterdag 15 december bij de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) was het weer ouderwets gezellig.

Lees meer...

Koud en warm WinterFeest

Het WinterFeest vond zaterdag 15 december plaats tijdens één  van de koudste dagen van de laatste tijd. De warmte van het programma maakte gelukkig veel goed.

Lees meer...

Jaaroverzicht op de Watertoren

Voor het eerst is tijdens het WinterFeest de Watertoren gebruikt voor het vertonen van beelden. Bezoekers van het feest konden kijken naar een jaaroverzicht van 2018.  Burgemeester Jan van Belzen en andere Barendrechters spraken wensen uit voor de Kerst en het nieuwe jaar.

Lees meer...

Afwijkende openingstijden Snuffelmarkt

De Snuffelmarkt van de Dorpskerk heeft de komende weken afwijkende openingstijden. 

Lees meer...

Kerstnachtdienst in de Dorpskerk

Elk jaar bezoeken veel mensen de kerstnachtdienst in de Dorpskerk om het aloude verhaal van Kerst te mogen horen.

Ook dit jaar gaan op maandag 24 december de deuren weer open voor een viering in de prachtige ambiance van de eeuwenoude kerk. Brandende kaarsen in de kroonluchters, bekende kerstliederen en een kerstboom van formaat, zorgen voor een warme kerstsfeer.

Lees meer...

Diner in Dorpskerk Barendrecht goed voor 18.000 euro

Een diner bij kaarslicht in de historische Dorpskerk van Barendrecht heeft vrijdag 7 december 18.000 euro opgeleverd. Het bedrag is bestemd voor de restauratie van het historische uurwerk en de luidklok van de kerk.

Het diner was een initiatief van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk. Voor het eerst werd de meer dan 500 jaar oude kerk gebruikt voor een diner. Het werd bijgewoond door 186 mensen, waaronder leden van het gemeentebestuur.

Lees meer...

WinterFeest-kerstmarkt bij de Historische Vereniging

Tijdens het WinterFeest op zaterdag 15 december is de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) weer geopend. Binnen het museum is een gezellige kerstmarkt ingericht. Er zijn verschillende kramen met een gevarieerd aanbod.
De Zoete Verleiding staat er met onder andere bonbons en chocolade kerstversieringen. Margo Boers maakt voor Bonney Bee unieke handgeschilderde en gegraveerde geschenkartikelen. De specialiteit van Bonney Bee zijn de handbeschilderde kerstballen met daarop markante gebouwen en Hollandse winterlandschappen. Minstens net zo mooi zijn de windlichten, vazen, geboorte- kerstballen en -tegels en het serviesgoed. De kerstballen en andere geschenken kunnen voorzien worden van handbeschilderde afbeeldingen naar keuze.

Lees meer...

WinterFeest met vernieuwd programma

Het centrum van Barendrecht staat zaterdag 15 december in het teken van het WinterFeest. Voor het eerst wordt de dag afgesloten met een projectie op de Watertoren en een kerstshow van eigen bodem.

Lees meer...

Grootste deel Erfgoedcommissie opgestapt

Vier van de zes leden van de Barendrechtse Erfgoedcommissie zijn opgestapt. Dat blijkt uit een brief van voorzitter Ard Kramer aan wethouder Arnoud Proos. Kramer is één van de mensen die opstapt. Hij was 15 jaar lid van de commissie.

Kramer was onder meer betrokken bij het instellen van het Beschermd Dorpsgezicht in de Oude Dorpskern en langs de 1e Barendrechtseweg. Zo wordt voorkomen dat in deze gebieden ongepaste bouwplannen worden uitgevoerd.

Lees meer...

Jaaroverzicht op de Watertoren

Een primeur tijdens het WinterFeest van 2018: nog nooit werd de Watertoren gebruikt voor het projecteren van foto’s en filmbeelden.

Speciaal voor het WinterFeest, op zaterdag 15 december in het centrum van Barendrecht, is een overzicht gemaakt van de leukste Barendrechtse foto’s uit 2018. Koningsdag, het ZomerFeest, de mooie zomer en de verkiezingen. Het komt allemaal in beeld. Afgewisseld met filmpjes waarop bekende en onbekende Barendrechters je prettige feestdagen wensen.

Lees meer...