Nieuwsbericht

Woningen Zeeheldenbuurt worden gesloopt

Woningen Zeeheldenbuurt worden gesloopt

In de Zeeheldenbuurt worden de komende jaren 88 woningen gesloopt. In een brief die de bewoners deze week hebben ontvangen, stelt Patrimonium dat de woningen niet meer voldoen aan de huidige kwaliteits- en veiligheidseisen.

Het gaat om huurwoningen in de Trompstraat, de Piet Heinstraat en de De Ruyterstraat. Ze zijn gebouwd in de periode 1951 tot 1954.

“De keuze om de woningen in de toekomst te slopen was geen gemakkelijke beslissing. We hebben de mogelijkheden voor de toekomst van de woningen in de Zeeheldenwijk onderzocht. We hebben gekeken naar de technische staat, de kwaliteit, de veiligheid, de duurzaamheid, de huidige eisen en uiteraard uw beleving van de woning en de buurt”, staat in de brief te lezen.

In de brief wordt gesteld dat het moeilijk is om de kwaliteit en de energiezuinigheid van de woningen te verbeteren. De constructie kan niet te zwaar belast worden. Bovendien zouden de kosten zo hoog worden, dat het voor gemiddeld 67 jaar oude woningen niet meer verantwoord is.

De bewoners worden in de loop van november tijdens een informatiebijeenkomst verder geïnformeerd. Er is een klankbordgroep gevormd waarin bewoners zitting hebben.

Ga terug