Nieuwsbericht

Veel nieuwe kunstenaars op de 33ste Barendrechtse Kunstmarkt

Veel nieuwe kunstenaars op de 33ste Barendrechtse Kunstmarkt

Op zaterdag 16 juni wordt in de Oude Dorpskern van Barendrecht de 33ste Kunstmarkt gehouden. Kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen op de Dorpsstraat, het Doormanplein en rond de dorpskerk in één grote openlucht expositie hun werk presenteren en verkopen. Ook de zaal De Ontmoeting naast de dorpskerk zal deel uitmaken van de kunstmarkt. De organisatoren Jo Polak en René Baan zijn er weer in geslaagd om 60 kunstenaars met kwalitatief hoogstaand werk te verleiden naar Barendrecht te komen.

Nieuwe deelnemers

Er worden kunstwerken getoond in diverse soorten en disciplines. Veel is er aan gedaan om een zo breed mogelijke variatie aan kunstenaars te presenteren. Dit jaar zijn ook veel nieuwe exposanten te vinden op de kunstmarkt.

Joek van Draanen toont een bijzondere combinatie van beelden van glas en brons. Marc den Heijer heeft bijzonder beelden van coldcast brons en bewerkt drijfhout. Fred Dessing heeft fantasierijke, soms op humoristische wijze gemaakte beelden van papier maché. Redmer Hoekstra exposeert zeer gedetailleerde, surrealistische pentekeningen. Ook nieuw op de kunstmarkt is Ans de Lange met handgemaakte sieraden. Spectaculair is het houtbrandwerk van Ellen Vlaanderen en het digitale fotowerk van Mylène van Herk. Een levensgrote koe zal geëxposeerd worden door Reinier Veldhuijzen.

Voor het eerst zorgt CultuurLocaal aan het begin van de middag voor een muzikale bijdrage. Jonge leerlingen en jongeren spelen als duo of als solist buiten op het gras bij de dorpskerk. Het publiek kan dan zowel beginnende muzikanten als gevorderde talenten zien en vooral horen spelen.

Gratis

De kunstmarkt is gratis toegankelijk en ook het parkeren is gratis, maar kom bij voorkeur op de fiets. Auto’s kunnen gratis geparkeerd worden op het Binnenhof voor het gemeentehuis.

Openingstijden

De kunstmarkt is op zaterdag 16 juni 2018 en begint om 10.00 uur. Om 17.00 uur gaan de kunstenaars weer huiswaarts.

Ga terug