Nieuwsbericht

Tiende editie van ZomerFeest Barendrecht op zaterdag 29 juni

ZomerFeest 2019

Met een vernieuwde opzet wordt zaterdag 29 juni in de Oude Dorpskern van Barendrecht de tiende editie van het ZomerFeest gevierd. Met onder meer optredens, kramen en voor het eerst een tentoonstelling van oude auto’s.

Om 12.00 uur opent burgemeester Jan van Belzen het feest op het Doormanplein. Vijf minuten later geeft kinderburgemeester Anaïs Swirc het startsein voor de kinderactiviteiten op het kerkplein. Voor de kinderactiviteiten is een knipkaart te koop bij de kraam van de organisatie in zaal de Ontmoeting.

Muziek

Er zijn deze keer drie podia. Harmonieverenging Barendrecht heeft een eigen muziektent op het grasveld naast het oorlogsmonument. Het MeezingKoor van de vereniging bijt kort na 12.00 uur de spits af. Verder zullen een aantal opleidings- en JeugdOrkesten spelen.
Er zijn interactieve workshops voor jeugd en volwassenen om 13.00 en om 14.00 uur Dit zal zowel met slagwerk als met instrumenten zijn. Daarna speelt de Juniorslagwerkgroep, die sinds kort de naam DrumsAhead draagt, het LeerlingenOrkest en het JeugdOrkest. Het AspirantenOrkest zal de Harmoniemiddag samen met het JeugdOrkest afsluiten van 16.15 tot 17.00 uur. Daarna komt de Gymnastiekvereninging Barendrecht in actie met workshops en demonstraties Zumba en Jazzdance.

Op het kerkplein is een podium met optredens van onder meer Kids-Bizz, Funky Feet popkoor Prestige, Harmonice, Shinaaz Pita en Mama Strain. Op dit podium is ook het improvisatietheater ‘De buren van Marlies’ te zien (15.00 en 16.20 uur). De gemeente Barendrecht reikt hier om 14.40 uur de prijs voor Barendrechts Beste uit.

Het podium bij Heuvelsteyn wordt van 12.00 tot 17.00 uur verzorgd door CultuurLocaal.

Er komen verschillende ensembles met leerlingen van CultuurLocaal. Het onlangs opgezette strijkersensemble Strijk! zal optreden, HoornPracht is weer van de partij en er speelt een groep accordeonisten.

Tante T improviseert samen met accordeondocente Marieke de Vries. De lichte muziek is vertegenwoordigd met leerlingen van zangdocente Marinka Stam en gitaardocent Silvan van der Zwaag. Verder is het koor Mama Strain te horen en zijn er twee optredens van gitaarduo Cor en Henk. Zij spelen een mix van eigen nummers, bewerkte klassieke stukken en Django Reinhardt repertoire.

Auto’s

In de Dorpsstraat zijn van 12.00 tot 17.00 uur klassieke auto’s te zien. Na een oproep hebben 35 trotse eigenaren zich gemeld die hun bijzondere auto aan de bezoekers willen laten zien.

Watertoren

Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht de Watertoren open voor bezoekers. Deze is van 13.00 tot 16.00 te bezoeken. De entreeprijs is 1 euro. Minimumleeftijd 6 jaar. Kinderen tot 12 jaar model de toren alleen betreden onder begeleiding. Een bezoek duurt ongeveer een kwartier. Omdat er maar een beperkt aantal mensen tegelijk in de toren mag zijn, kan er wachttijd ontstaan.

HVB

Bij de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) is van 11.00 tot 17.00 uur een foto expositie te bezichtigen met als onderwerp: Vervoersmiddelen. Tevens wordt de uitslag bekend gemaakt van de fotowedstrijd, die als opdracht had: Vervoersmiddelen. De ingezonden foto’s zijn ook te zien.

Dorpskerk

In de Dorpskerk wordt tussen 13.00 en 14.00 uur een ‘modeshow’ gegeven van predikantenkleding door de eeuwen heen. Twaalf dressmen en één dresswoman zijn gerekruteerd uit de Barendrechtse kerken. De organisatie achter deze ‘modeshow’ heeft dit al op tal van plaatsen in Nederland georganiseerd. Dankzij een initiatief van ds. Piet Taselaar kan dit nu ook in de Dorpskerk worden gepresenteerd.
Ook de Snuffelmarkt en de Kerktuin doen mee met het ZomerFeest.

Een van de blikvangers in de Kerktuin is de expositie van fantasievogels en insecten die kunstenaar Nico van Oudheusden (67) heeft gemaakt van allerlei bestek (vorken, lepels, messen). Gerdien Pool exposeert een grote collectie sieraden die zij heeft ontworpen. De kerktuiin is tijdens het Zomerfeest van 10.00 tot 16.00 uur geopend. In de tuin is ook de imker aanwezig, die uitleg geeft over het bijenvolk dat hier woont.

ZomerMarkt

De ZomerMarkt is dit jaar te vinden op het Doormanplein, omringd door de horeca en terrassen. Als verkoopplekken dit keer geen traditionele kramen, maar aaneengesloten partytenten. Ook de gemeente Barendrecht is hier te vinden.

Avondprogramma

Op het Doormanplein wordt het middagprogramma om 17.00 afgesloten met een demonstratie en workshop door Gymnastiekvereniging Barendrecht, door de afdelingen Jazz Dance en Zumba. De horeca van het plein zorgt daarna de rest van de avond voor gezelligheid op het plein met muziek van DJ Toon.

De organisatie van het ZomerFeest is in handen van de Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (Sedob). Meer informatie en de aanvangstijden van alle optredens op: www.zomerfeestbarendrecht.nl

Ga terug