Nieuwsbericht

Sophie van Es wint fotowedstijd Veteranendag

Sophie van Es wint fotowedstijd Veteranendag (foto: Hans Onderwater)

Sophie van Es, leerling van groep 7 van de Rehobothschool, heeft een fotowedstrijd gewonnen van het Nationaal Comité Veteranendag. Vrijdag 8 juni was de prijsuitreiking in de school aan de Dorpsstraat.

De bekendmaking vond plaats in de aula van de school. De prijs werd uitgereikt door burgemeester Jan van Belzen. Ook veteraan Herman-Derk Hulsinga, die de Veteraan in de Klas les verzorgde, was aanwezig.

In heel Nederland maakten schoolklassen foto’s rondom het thema veteranen en de betekenis van de Witte Anjer. Meer dan honderd leerlingen stuurden foto’s in. Een week lang kon er gestemd worden op de tien finalisten die door een jury zijn geselecteerd.

Winnares Sophie van Es mag met haar klas tijdens Veteranendag aanwezig zijn in de Ridderzaal en ontmoet koning Willem-Alexander. Daarnaast maakt ze een vlucht in een oude Dakota.

De gasten van het Veteraneninstituut en de burgemeester werden op de school welkom geheten door directeur Nico van den Berg, die het belang van herdenken onderstreepte door de memoreren aan de zorg die de school besteedt aan het graf van de in Barendrecht begraven piloot Jack Dawson Green, en het kennen van de namen van de in en om Barendrecht gesneuvelde Nederlandse en geallieerde militairen.

Ga terug