Nieuwsbericht

Open Monumentendag in de Dorpskern

Cora Schmeiser zingt in Kerktuin

Tijdens de Open Monumentendag waren er in de Oude Dorpskern allerlei activiteiten. ’s Ochtends zong Cora Schmeiser Middeleeuwse liederen in de tuin van de Dorpskerk. De kerk was open voor bezoekers. Hier werd regelmatig op het orgel gespeeld. Bij de Historische Vereniging was een tentoonstelling te zien over de Watertoren. Wie de toren zelf beklom, had een prachtig uitzicht over de omgeving. 

Laatste Open Monumentendag?

Voorzitter Ard Kramer van de monumentencommissie vertelde bij de opening van Open Monumentendag dat hij er niet zeker van is, of deze dag ook volgend jaar in Barendrecht wordt gevierd. Het college zou erover denken om de subsidie te schrappen.

Volgens verantwoordelijk wethouder Stephanie ter Borg waardeert het college de Open Monumentendag. Zowel zij als burgemeester Jan van Belzen waren bij de opening aanwezig.

Ze erkent dat er een probleem is. “We zijn genoodzaakt om in 2013 structureel een miljoen te bezuinigen. Daarbij is niets onbespreekbaar”, legt de wethouder uit. De subsidie aan de Open Monumentendag, zo’n 4000 euro, staat op de lijst van mogelijke bezuinigingen. Daar worden de komende weken gesprekken over gevoerd met de betrokkenen. Op 25 september maakt het college een keuze.

Wethouder Ter Borg hoopt dat Open Monumentendag op een andere manier georganiseerd kan worden, zonder subsidie van de gemeente. 

Ga terug