Nieuwsbericht

Laurens Trio start nieuw seizoen Barendrecht Klassiek

Laurens Trio start nieuw seizoen Barendrecht (foto: Arco van der Lee)

Met een concert door het Laurens Trio is zondag 22 september het nieuwe seizoen van Barendrecht Klassiek begonnen. Ook deze maal konden de bezoekers van de Dorpskerk genieten van muziek uitgevoerd door jonge musici die aan de Codarts Hogeschool in Rotterdam studeren. Deze maal waren het Diederik van Wassenaer (1990), Lieselotte van Tol (1994) en Belén Méndez Valledor (1994).

De gratis toegankelijke concerten kunnen plaatsvinden door steun van de Dorpskerk en van een aantal sponsoren. De steun van de sponsoren is veelal in natura. Daardoor heeft de Stichting Barendrecht Klassiek het financieel moeilijk, werd voor aanvang meegedeeld. Daarom hoopt het bestuur op meer giften van het publiek. De collecte na afloop leverde tot nu toe gemiddeld 4 euro per bezoeker op. Gehoopt wordt op een hogere opbrengst. Ook wordt voortaan het bankrekeningnummer van de stichting afgedrukt op het programmaboekje.

Het volgende concert van Barendrecht Klassiek is op zondag 24 november. Het wordt gegeven door Gimenez Martinez (saxofoon) en Aliya Ishakova (piano). Ze spelen werken van onder meer Albeniz en Franck.

Meer informatie over de concerten is te vinden op www.barendrechtklassiek.nl.

Ga terug