Nieuwsbericht

Kerktuin wordt goed bezocht

De kerktuin achter de Dorpskerk blijkt een welkome attractie te zijn in het historische centrum van Barendrecht. Sinds de feestelijke opening in juni vorig jaar hebben op zaterdagmorgen vele tientallen bezoekers een wandeling gemaakt in de tuin met planten, struiken en bomen waarover in de Bijbel wordt geschreven.

 

Opvallend is dat tal van mensen er een lange reis voor over hebben gehad om kennis te maken met de kerktuin. De reputatie van de tuin, aangelegd en onderhouden door vrijwilligers, reikt tot ver over de grenzen van Barendrecht.

 

Het zonnige voorjaar heeft de tuin zichtbaar goed gedaan. De langdurige periode van droogte heeft hoegenaamd geen nadelige gevolgen gehad, omdat er in die weken geregeld is gespoten. Bomen en struiken zijn intussen flink gegroeid en lege plekken in enkele borders zijn ingezaaid met gerst, vlas, haver, mosterdzaad en diverse kruiden. Stukje bij beetje wordt de beplanting op deze manier voltooid.

 

De stiltehoek is nu ook ingericht, onder meer met een standaard waarop een (telkens wisselend) gedicht is te lezen. Uitbreiding van de tuin met een gedenkhoek staat op het programma voor volgend jaar.

 

Wie nog geen bezoek heeft gebracht aan de kerktuin of de kennismaking wil herhalen, heeft daartoe tot het einde van het seizoen – zaterdag 8 oktober – gelegenheid. De tuin is elke zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur geopend, evenals op de eerste dinsdagmiddag (14.00 tot 16.00 uur) van de maand. Er zijn dan gastvrouwen aanwezig om bezoekers te informeren of rond te leiden.

 

Ga terug