Nieuwsbericht

Informatiebord Dorpskern onthuld

Onthulling informatiebord Dorpskern

Bezoekers van de Oude Dorpskern vinden nu op een bord informatie over de gebouwen rond het Doormanplein. Het bord is zaterdag 8 september, Open Monumentendag, onthuld. Dat gebeurde door wethouder Stephanie ter Borg en bestuurslid Piet Barendregt van de vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

“Ik ben er even stil van”, was de eerste reactie van Piet Barendregt. Ook de boerderij van deze geboren Barendrechter staat op het bord vermeld. De wethouder herinnerde eraan dat dit bord was beloofd, toen de Oude Dorpskern drie jaar geleden werd uitgeroepen tot beschermd dorpsgezicht. “Dit is een mooi stukje levendig Barendrecht. Ik neem hier graag bezoekers mee naar toe. Ze zijn dan altijd verbaasd dat we dit hier hebben”, aldus Ter Borg.

Het bord bleek aanleiding tot levendige gesprekken tussen de mensen die bij de onthulling aanwezig waren. Direct werd de QR-code uitgeprobeerd die op het bord is aangebracht. Met deze code krijgen gebruikers van een telefoon met internet toegang tot de informatie over Barendrechtse monumenten op de website van de gemeente. 

Ga terug