Nieuwsbericht

Eerste pot ‘kerktuin-honing’ voor Thom Ouwens (8)

Kerktuin-honing

De achtjarige Thom Ouwens heeft zaterdag de eerste pot met de eerste honing van het bijenvolk in de kerktuin achter de Dorpskerk gekregen. Imker Jaap Witter, beheerder van de bijenkast, en gastvrouw Alie den Engelsman hebben hem met de ’primeur-honing’ verrast aan het begin van het ZomerFeest.

De kleinzoon van Dick en Inka Rietdijk is op zondagmorgen vaak in de Dorpskerk. Zijn interesse in het bijenvolk was de werkgroep Kerktuin verscheidene keren opgevallen. Thom was vooral benieuwd naar de honing. ‘Wanneer is er honing?’ vroeg hij herhaaldelijk. De keus om hem met een pot van de eerste oogst blij te maken, lag dus voor de hand. Hij was er (even) stil van.

Imker Witter heeft onlangs voor de eerste keer sinds het voorjaar van 2014 honing uit de raten van de bijenkast geslingerd. De oogst bedroeg negen kilogram. Daarmee heeft hij zes grote potten (formaat jampot; 450 gram) en twintig kleinere (250 gram) gevuld. Ze vonden dadelijk gretig aftrek bij bezoekers van de kerktuin.

Inmiddels beheert de imker tien bijenkasten op verschillende plaatsen in de gemeente. De totale oogst is goed voor een ruim aanbod van ‘Barendrechtse honing’, te koop tijdens de opening van de kerktuin op elke zaterdagmorgen tussen tien en twaalf uur. Een grote pot kost € 6,50; een kleine €3,50.

Ga terug