Nieuwsbericht

Buurt zorgt voor AED aan Dorpsstraat

Buurt zorgt voor AED aan Dorpsstraat

Na de AED bij het kantoor van De Schakel aan de Singel heeft de Oude Dorpskern nu een tweede openbaar toegankelijke AED. Vrijdag 13 september werd de AED in gebruik gesteld bij de Rehobothschool.

Bewoners van de Dorpsstraat en de Rehobothschool hebben er samen voor gezorgd dat de buurt nu een altijd toegankelijke AED heeft. Met een AED kunnen mensen met een hartstilstand worden gered. Robin Koch, bewoners van de Dorpsstraat, startte vorig jaar een actie. “Ik zag op televisie een programma over het belang van een AED. Dat leek me wel goed voor onze buurt”, vertelt hij.
Koch benaderde buurtbewoners en kwam zo in gesprek met Els Barendregt. Die was enthousiast over het idee en wist dat de Rehobothschool al een AED heeft hangen. Binnen. In overleg met de Rehobothschool is er nu voor gezorgd dat de buurt een buiten-kast voor de AED heeft betaald. De AED van de school is van binnen verplaatst naar de kast. De school had al een onderhoudscontract, dan loopt door. Ook heeft de school gezorgd voor een bewakingscamera.
De kast van de AED is afgesloten en kan met een code worden geopend. “De hele buurt is daarvan op de hoogte”, vertelt Robin Koch. Buitenstaanders die de AED moeten gebruiken, kunnen de toegangscode krijgen via het alarmnummer 112.
De AED is vrijdag 13 september in gebruik genomen. Er wordt nu nagedacht over het organiseren van een reanimatiecursus voor de buurt.

Ga terug